Elazığ'da 'okul tabanlı izleme sistemi projesi' tanıtıldı
Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan Okul Tabanlı İzleme Sistemi Projesi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan Okul Tabanlı İzleme Sistemi Projesi’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan Okul Tabanlı İzleme Sistemi Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.
Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Toplantıda öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Okul Tabanlı İzleme Sistemi Projesi'nin amacının, öğrencilerin akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerini takip etmek ve desteklemek olduğunu söyledi. Yiğit, “Bulunduğumuz ortamın, çevreyi, okulu, okulun çevresini, çevresel etkilerini en önemlisi de aile yapısını da bu sürece dahil ederek ve önceki öğrenmişleri tabiki mevcut davranışları bunları da dahil ederek bir çalışma yapmak ve bu şekilde eğitimi sürdürmek gerekiyor. Sadece bu ortam iyileştirilmeleri araç iyileştirmeleri eğitimi bir yere götürmüyor buna sahiplenen bunu hep birlikte dert edinen veya bu niteliği artırmaya yönelik çalışmalar ve birliktelik bir yere götürüyor ve götürecek. Bizim bu OTİS çalışmamız da yaklaşık 10 yıldır üzerinde çalıştığımız ve bu sonuçlara geldiğimiz bir nokta. Bunu şehrimiz özelinde uyguladığımız bazı parametrelerde var tabiki ve ilk başlarda mesela ben Ankara’da ve İzmir’de çalıştığım süreçlerde daha kapsayıcı daha müdahaleci bir yapıda idi ama ben bunların örneklemler üzerinden yapmış olduğumuz çalışmalarda bunların çok etkili olmadığını gördüm. Bir yol çiziyor ama sonrasında sanki bir prospektüs veriyorsunuz insanlar onun üzerinde çalışıyor bakıyor farklı bir durum olduğunda yeni bir yol bulmak istemiyor veya bulunmuyor bir yerde tıkanıyor gibi süreçler vardı o nedenle burada biraz daha günden güne revize ederek daha somut verilere dayanarak ve de okulun bir iş yapabilirlik seviyesini oradaki okul idaresinin birlikte hareket ederek çözüm üretebilecekleri bir merkez haline getirme mücadelesi bu OTİS dediğimiz” dedi.