Elazığ'da 'Bir kitap da benden' kampanyası
Türkiye Dil Ve Edebiyat Derneği tarafından yürütülen 'Bir Kitap Da Benden' projesi kapsamında, Elazığ'da Konteyner Kentte açılan kütüphanede çocuklara kitap dağıtıldı. Kütüphanenin diğer kütüphanelerden farkı kitap ödünç verilmiyor, sahiplendiriliyor.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Elazığ Valisi'nin destekleri ile başlattığı “Bir kitap da benden” kampanyası kapsamında Kırklar Geçici Konaklama Merkezi'nde kütüphane açılışı yapıldı.
Kırklar Mahallesi Geçici Konaklama Merkezinde gerçekleştirilen Kütüphane açılış ve kitap dağıtım programına Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Daire Başkanı Mehmet Fatih Güney, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediyesi Başkanı Vekili Nazif Bilginoğlu, Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ ve konteyner kentte yaşayan vatandaşlar katıldı.
GÜNEY: “ÜLKEMİZDE OKUMAYLA İLGİLİ ÇOK BÜYÜK SIKINTILARIMIZ VAR”
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumsal İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Daire Başkanı Mehmet Fatih Güney, Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının arttırılmasına yönelik böyle bir kampanya başlatıldığını söyledi. Güney, “Ülkemizde okumayla ilgili çok büyük sıkıntılarımız var kitapla ilgili çok büyük sıkıntılarımız var. İnternetin sosyal medyanın çok yaygın olarak kullanıldığı bugün bir araştırma inceledim günde 8 saate yakın gençlerimiz, çocuklarımız zamanını internette geçiriyorlar. Sosyal medyada yaklaşık 3 saatini geçiriyorlar ama kitap okumada günde 1 dakika günlük Türkiye'de kitap okuma ortalaması, çok büyük sıkıntılar var bu anlamda. Kitap okumayla düşünme arasında çok büyük bir ilişki olduğunu düşünüyorum, düşünmeye ihtiyacımız var. kullanabildiğimiz kelimeler kapsamında düşünebiliyoruz” dedi.
ÜLGER: “ELAZIĞ OKUYAN BİR ŞEHİR”
Yazar Nevzat Ülger de, Elazığ'ın okuma oranının son zamanlarda yükseldiğini ifade etti. Ülger, “Elazığ bu manada okuyan bir şehirdir. Son zamanlarda okuma oranı yükselmiştir özellikle deprem sonrasında belki bu pandeminin de etkisiyle içerde kalmanın verdiği bir şeyle okuma oranında artışlar oldu” dedi.
ERDEM: “ŞUANA KADAR 250 BİN'E YAKIN KİTAP DAĞITTIK”
Türkiye'nin yaşadığı her acının milleti bir araya getirdiğini belirten Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem ise, kurdukları kütüphanenin diğerlerinden farklı olduğunu söyledi. Erdem, “Bizim kütüphanemiz bildiğiniz kütüphanelerden farklı burada kitabı alıp gidecek bir daha geri getirmeyecek yani bura kitap hediye eden kütüphane. Hem gezeni hem duranı inşallah önümüzdeki dönem eğer yerelden, bölgeden bize tekrar destek verir, bu çalışmayı yürütün derse tekrar gözden geçiririz ve bence güzel ve verimli bir toplantı. Gittiğimiz yerlerde ciddi teveccüh gördük şuana kadar 200 bin, 250 bin'e vardı dağıttığımız kitap ciddi ilgi ve alaka var” dedi.
BİLGİNOĞLU: “19 MAHALLEMİZE ŞUANDA SEMT KÜTÜPHANESİ KURMUŞ OLDUK”
Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu da, belediye olarak her mahalleye bir kütüphane kurmaya çalıştıklarını kaydetti. Bilginoğlu, “Sayın Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları aday olduğu dönemin başından itibaren 11 ana başlıkta 101 projeyi ortaya koyduğunda bu projeler içerisinde şehrimizin hem yıllardır devam eden problemlerine hem şantiye belediyeciliği adı altında hem de insanlarımıza dokunabilmek için gönül belediyeciliği adı altındaki projelerini çok şükür yüzde 90'ın üstünde tamamladı. Bu projeler içerisinde de kadınımıza, çocuklarımıza, gençlerimize, insanlarımıza hakikaten dokunan hizmet eden projelerden bir tanesi de her mahalleye bir mahalle semt kütüphanesi dediğimiz bir projemizdi. Bu projeye ilk başladığımızda Elâzığ'ımızda mahalle kütüphanemiz yoktu ve elhamdülillah Şahin Başkanımızın başlattığı bu proje ile çok özel ve doğu ve güneydoğu bölgesinde de önemli ve özel bir proje olan dijital kütüphaneyle birlikte 19 mahallemize şuanda semt kütüphanesi kurmuş olduk. Hakikaten bu hizmetin çok değerli olduğunu gençlerimizin hem orada kitaba çok kolay ulaştığını hem de evlerinde öylesine çalışma imkanı bulmayan etüt yapan türlü imtihanlara çalışan gençlerimize de çok değerli hizmetler verdiğine de herkes şahit” dedi.
TORAMAN: “GEÇİCİ BARINMA MERKEZİ'NDE HER ALANDA VATANDAŞLARIMIZA HİZMET VERDİK”
Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, geçici konaklama merkezinde vatandaşların ihtiyaç duydukları her konuda hizmet verdiklerini belirterek, açılan kütüphanenin önemli olduğunu söyledi. Toraman, “Bu geçici barınma merkezi oluşturduktan sonra burada hayatın normal bir şekilde devam etmesi içinde vatandaşlarımızın da ihtiyaç duyduğu her hizmeti eğitim, dini, sağlık, güvenlik hizmeti vs. bunları da temin etmek için organizasyonlarımızı başarılı bir şekilde yaptık hem 2020 depreminden bugüne kadar Türkiye'ye örnek olabilecek bir şekilde Elazığ'da bu geçici barınma merkezlerinde vatandaşlarımızın yanlarında olduk. Şimdi biz burada okul açtık, halk eğitim müdürlüğümüz müessirde kurslar açık, müftülüğümüzün himayesinde Kur'an Kursları açtık, mescitlerimizi açtık. Hayatın ihtiyaç duyabilecekleri her alanda vatandaşlarımıza hizmet verdik” dedi.
Konuşmaların ardından kütüphane açılışı yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.