CHP 38. Olağan Kurultayında, Milletvekili Erol yetkilendirildi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin hafta sonu yapacağı 38. Olağan Kurultayı'nda yetkilendirilen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, açıklama yaptı. Erol, kurultayın ilk gününde genel başkanın seçileceğini söylerken seçilen kim olursa olsun birliğin bozulmayacağını ifade etti.

CHP'nin ağustos ayında başlayan il kongreleri takvimi devam ediyor. Ekim sonuna kadar tamamlanması planlanan kongre takvimi çerçevesinde 81 il başkanının yanı sıra 1370 kurultay delegesi de belirlenmiş olacak. 38. Olağan Kurultay, 4-5 Kasım'da Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Kurultayda yetkilendirilen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kongre sonrası iki genel başkan adayından kim seçilirse seçilsin birliğin bozulmayacağını ifade etti.

Erol: “Cumartesi günü Genel Başkanlık seçimimizi yapacağız ve Pazar günü de parti meclisi seçimini yapacağız. bu kongreden kime oy verirse versin bütün vekillerimizin ve başkan adaylarımızın bu salondan omuz omuza çıkacakları inancındayız. Demokratik bir kongre yaşayacağız ve Türkiye'ye yeniden bir umut ışığı yakmanın mücadelesini vereceğiz.” Dedi.